Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tallin esittely

Kuvat: Lasikuu.net/vapaasti, Vapaasti by AK

  

Mustavuoren tallirakennus on aivan uusi, joskin kotoisa eikä liian nykyaikainen. Sentään automatisoidut vesiastiat niissä on. Karsinoiden ovet aukeavat käytävälle päin ja hevoset saavat päänsä tungettua käytävälle aina niin halutessaan, koska karsinoissa ei ole kaltereita. Minkäänlaisia telineitä karsinoiden ovissa ei myöskään ole, mutta esimerkiksi satulan tai loimen voi kätevästi jättää karsinan oven päälle. Liian kauaksi aikaa varusteita ei kuitenkaan kannata karsinoille jättää, sillä joku hevonen saattaa uteliaisuuksissaan alkaa nakertamaan niitä...

24-paikkaisessa tallissa on tilava varustehuone, jossa satulat ja suitset on nätisti ripustettu seinille nimikoituihin telineisiin. Takaseinältä löytyy kaksi vierekkäin olevaa hyllykköä, joista löytyvät muun muassa hevosten harjapakit. Hyllyköissä säilytetään myös esimerkiksi loimia. Useimmiten nämä hyllyköt ovat aikamoisessa sekasorrossa, vaikka tallin henkilökunta yrittääkin painottaa hyllyjen siistinä pitämistä.

Tallissa on myös 2 pesukarsinaa, tallin omistajan toimisto sekä wc. Varustehuoneen vieressä oleva rehuhuone on melko pieni huone, jossa säilytetään tietysti hevosten ruokia ja sinne on pääsy ainoastaan tallin henkilökunnalla. Tallin perältä löytyy niin kutsuttu tallitupa, jonne voi mennä levähtämään tallipäivän päätteeksi. Sieltä löytyy hoitajien kaapit, pehmeät sohvat, suuri puinen pöytä penkkeineen sekä jääkaappi, veden- ja kahvinkeitin ja mikroaaltouuni.

 

 

Ratsastusalueet tallillamme ovat ihanteelliset ja niissä on hyvä pitää ratsastustunteja ympäri vuoden. Talvikaudella tunnit pidetään lähes poikkeuksetta maneesissa, kesällä vastaavasti ulkokentällä. Keväällä heti kun säät sallivat, tunteja aletaan pitää kentällä ja syksyllä siirrytään maneesiin kun säät alkavat olla huonoja. Ratsastustuntien pidolle ei ole pakkasrajoja, koska maneesi pystytään pitämään lämmitettynä kovillakin pakkasilla. Kenttä ja maneesi ovat molemmat hiekkapohjaisia ja valaistuja sekä niistä löytyy katsomot, joihin voi tulla seuraamaan kisoja tai ratsastustuntia. Tallin estekalustoa säilytetään varastossa, jonne on suora kulku maneesista.

 

 

Pihapiirissä on 10 lankkuaidattua tarhaa, joissa hevoset ulkoilevat pareittain tai pienissä ryhmissä kaikkina vuodenaikoina kesää lukuunottamatta. Lyhyen kävelymatkan päästä löytyy vehreät laitumet. Olosuhteista riippuen hevosia pidetään laitumilla suurin piirtein kesäkuusta elokuuhun. Heinäkuussa hevosilla on kesäloma, jolloin tunteja ei järjestetä ollenkaan, mutta hoitajat saavat liikuttaa hoitohevosiaan vapaasti. Kesäloman aikana saatetaan järjestää myös esimerkiksi ratsastusleirejä, eli ihan kokonaan hevoset eivät saa lomailla, vaikka toki niillä on paljon rennompaa kun normaaleja ratsastustunteja ei järjestetä.

 

 

Mustavuoren tallin ympäristössä kiertelee lukuisia määriä erilaisia maastoreittejä. Reiteille pääsee ylittämällä joen vankkaa siltaa pitkin. Maisemisto on todella kaunista, se kattaa paljon erilaista kuusi- kuin koivumetsääkin sekä vaihtelevia polkuja. Osa reiteistä on helpompia ja osa vaikeampia, jokaiselle löytyy varmasti sopiva reitti.

Tarkemmin voit tutustua maastoihin Maastokartasta!

©2019 Mustavuoren talli - suntuubi.com